Thursday, March 10, 2011

Main gatah!!!

Zeropoint!

In out!

Mina-poni!

Kamurang pernah main ka tu? Siok kan. I think kids these days don't main gatah anymore.

I rarely see them jumping around with the getah sayur yang kana sambung2.

Dulu time skolah rendah, sanggup ni datang awal pigi skul ( darjah 3 masih skul petang ). Pakai seluar fit lagi supaya kalau lumpat nda nampak santut. Hahahaha. Seksi bah sebab pakai pinafore kan.

Ah. Those were the days. I can jump sampai telinga lagi tu kalau mo "step" untuk main in-out. Kalau main zero point sampai level "merdeka" pun ada. You people remember ka? Hehe. Siok kan.

Astaga. Fit juga sa dulu ah. LOL!

I can imagine now if you asked me to jump the getah game.. Lompat sikit pun tercungap-cungap sudah tu.

Siapa yang selalu jadi anak bulan? Adui nah. itu term pun terlalu cute. Kekekekeke!


9 comments:

AngeL BeaR said...

this brings back memories....looking back..i dunno how on earth can jump that high..suru lumpat sekarang? jgn harap la...trus mcm tu nangka jatuh kali...hihihi

a-Me said...

Wah.. really main gatah yg penuh memory.. klu sa dlu d skol msa skolah rndah msti main slalu. Time rehat tu, pi lah main gatah.. But nowadays, mmg jarang sdhlah buli nmpk budak2 main gatah...

Really miss this game.. Buli main lgi ka tu ah.. sapa mau join.. hihihi.. :p

chegu carol said...

yeah, jarang sudah budak2 main sekarang tu...semua gila Facebook game saja hahaha

sHeiLa said...

wah..ko sampai 'merdeka' bleh lumpat? sa setakat telinga jak ooo..telampau banyak tu baby-fat ..hahahaa..

yaba, nangis2 sa mo kena hantar p school awal-awal ni (sekolah petang kan) semata-mata mo challenge sama kawan-kawan main gatah! kunun kalau terrer

now?! mana la ni budak-budak tau main getah. police-and-thief pun dorang blur suda pa benda tu!

Amanda Christine Wong said...

those were the days.

Chell said...

hahhaha...old memories... I'd prefer "youblack" rather than "main gatah" because I will never be able to reach the "telinga" point, let alone "merdeka"! hahahhahaha

AnnieMing said...

I miss that zaman main getah! Sampai sanggup kumpul & berebut sama sisters bah kalau asal ada getah sayur.. Nowadays ah, kids rather play online games. Nanti sa paksa rela sa punya princess untuk main ni mainan2 kita dulu2.. ;-D

Lilyel said...

Hi,

I am doing a survey about blogging for my project paper. So, if you don’t mind, please fill my questionnaire.

https://spreadsheets.google.com/viewform?hl=en&pli=1&formkey=dGlZbzRKVmtxWWhPOWt3c0hIdzF5T0E6MQ#gid=0

Thank you.

regards,
Lily

Claire said...

oh telampau banyak memori oh kalau psl main gatah seja...paling pahit pun ada..sampai sekarang tinggal kesan2 dia..keteh nogi..hahahahha